2024.06.18.
PEPSI SZIGET

 

AJÁNLATAINK

 

TÖBB, MINT EGY FESZTIVÁL

Augusztus első hetében, immár kilencedik alkalommal várja látogatóit a Pepsi Sziget Fesztivál. A világ legnagyobb fesztiváljai között számon tartott esemény szervezői ezen a nyáron is többszázezer látogatóra számítanak a Hajógyári Szigeten. A produkciók széles tárházát felvonultató rendezvény idén több újítással is készül arra, hogy a Sziget eddigi szerelmeseinek, az először odalátogatóknak és a Sziget környezetében élőknek az igényét a legmesszebbmenőkig kielégítse.


Nagyszínpad fellépői lesznek :
HIM, Morcheeba, PlaceboThe King, Mambo Kurt, Noir Désir, Bomfunk M'cs, Freestylers, Eagle-Eye Cherry,
16 Horsepower, Ash és a Run DMC


A Nagyszínpad helye és előtere is megváltozik. Az új helyszínnel megnövekedett a nézőtér, ami így cca. 50.000 ember befogadására képes. Ez egyrészt többek számára biztosít kényelmes teret a nagy érdeklődést kiváltó programok élvezetére, másrészt a zsúfoltságot elkerülendő, biztonságosabbá teszi a nagyszínpad előterét.

Az idei fesztivál nagy újítása - a kemény rock kedvelőinek nagy örömére - az új megahelyszín, a Metal Hammer Színpad
Színpadra lép a New Yorkból érkező Overkill, a power thrash koronázatlan királya, a klasszikus képzettségű operaénekesnővel dolgozó, speed/power metalt játszó Nightwish Finnországból, a Rage és a Moonspell is. Itt lesz a melodikus hardcore egyik legmarkánsabb jelenlegi képviselője, a Los Angeles-i Ignite

A Pannon Praktikum Világzenei Nagyszínpad - tavaly bevált - koncepcióján nem kellett változtatni.
Itt láthatjuk például a finn Värttinät, a szerb Boban Markovic Orkestart, a Klezmaticsból közismert Frank Londont (ezúttal rezesbandájával), a romániai Taraf de Haidouksot és Fanfare Savalét, a német Schäl Sick Brass Bandet, a kubai Omara Portuondot illetve Afrika csillagai közül a mali Habib Koite-ot és a szenegáli Baaba Maalt

A tavalyi Pepsi Sziget Fesztivál egyik szenzációja - amely nélkül a Sziget már nem lenne teljes - volt a központi helyen felállított gigantikus high-tech dance sátor, melynek idén New York Party Aréna a neve.

További programhelyszínek:
Wanted Színpad

Siemens Mobile Popszínpad :
Az idei Pepsi Sziget Fesztivál várhatóan egyik leglátogatottabb helyszíne a Siemens Mobiltelefonok pop-sátra lesz. Az 5.000 fő befogadására alkalmas könnyűzenei szentély - közel 200 m2-es - színpadán olyan kedvelt hazai sztárok is fellépnek, mint a Vénusz, a Back II Black, Roy és Ádám vagy a United. A zenei programokkal minden nap a Nagyszínpad műsorát követően este 11-tol várja az érdeklődőket a Siemens. "Zsebemben a holnap" - talán Roy és Ádám egyik legutóbbi dalának címe is lehetne a Siemens szlogenje a Szigeten. A Siemens Mobiltelefonok idén nyáron jelenik meg először támogatóként a Pepsi Sziget Fesztiválon. A kooperációt mindazon közös tulajdonságok ihlették, melyet mind a Siemens Mobiltelefonok, mind Európa egyik legnagyobb ifjúsági fesztiválja magáénak mondhat: fiatalosság, nyíltság, lendület, szabadság. Várhatóan az első közös Sziget-Siemens buli mindenkinek felejthetetlen élményt jelent majd!

Banán Jazz Színpad

Blues Színpad

Pesti Est Színpad

Bahia Színpad

Tilos Rádió Sátor

Durex Táncdalfesztivál

Szivárvány Klub

Cökszpón-Ambient sátor

Színház- és Táncsátor

TV2 Szabadtéri mozi

Sziget.hu sátor
A Sziget.hu Rt. startégiai internet szolgáltató partnerével, a Freestart Kft-vel közösen 400 nm-es internet-sátrat működtet majd a Fesztivál időtartama alatt. A két cég közel 100 darab PC-jén a közönség a nap 24 órájában szörfözhet a világhálón

Roxy Sun City


Jegyek a Szigetre:
A megnövekedett programkínálatot és a frissülő szolgáltatásokat idén koránt sem követik a jegyárak. A Pepsi Sziget még mindig a legolcsóbb szórakozást biztosítja, hiszen három átlagos koncertjegy áráért egy hétig, közel 1.000 produkció közül válogathatnak a szigetlakók. Idén az elővételes hetijegy ára annyiba kerül (10.000 Ft), mint amennyiért tavaly a kapuban lehetett kapni. A napijegy ára 500 forinttal lesz több, mint a tavalyi, 2000 forintos belépő. A 10.000 Ft-os elővételi ár június 15-ig tart, július 31-ig 12.000 Ft-ba kerül a hetijegy. Aki idén a kapuban szeretne hetijegyet vásárolni az 14.000 Ft-ért teheti meg.