Pre info

Eszünk - Iszunk

Kevés Szöveg

Több kép


www.szorfdeszka.hu ©

Kevés szöveg...

Szubjektívánk a napi eseményekről... Itt senki sem számíthat semmi jóra - mindenkit kiosztunk.

07.27. Sajtóbejárás

Ezekben a pillanatokban tart a Sziget hangpróbája. A Képeinken azonban a vasárnapi sajtóbejárás képei látatóak.
Ezúton köszönet a Magyar Honvédségnek a gyönyörűen karbantartott autókért. Az idei legjelentősebb változást a járólapokkal lefedett fő közlekedési útvonalak , valamit a Honvédség igen erős részvétele jelenti.

07.30.Er(s)ős kezdés.

Esős kezdés (csakúgy mit tavaly).Korai érkezésem okán először a Feszti-vál körképen festettem néhány mezőt majd a ~Szörfdeszkán már egekig magasztalt Faith No More Tribute zenekart néztem meg.Mivel a teljes koncertet ott töltöttem, csak az Uhrin Benedekkel megspékelt Fresh Fabrikos zuhogó esőre értem vissza a nagyszínpadhoz.Shaggy sajtótájékoztatója és koncertje után - amely csak a fantasztikus jelzővel illethető - a kis esti Wan2 színpadolás várt. Előbb a Dubcity Fanatikz majd az angol Dub Pistols (éljenek a Prodigy samplerek).

07.31.Waterworld

Minden kezdet nehéz...de ez már kezd kínossá válni.Az eső hatására majdnem visszafordultunk de 15 perc kocsiban töltött égszakadás után mégiscsak nekivágtunk a mai napnak. Józan előrelátással egy US Navy tengerészbakancsot öltöttem lábamra induláskor, ez meg is hálálta a belé vetett bizalmamat. A nyakig érő sártengert csak fokozta a por (ha-ha) ellen telepített járólap, mivel a méh-sejtek illesztésénél minden egyes lépésnél felszökellt a sár. A mai programlátogatást a Magic Mirror sátorral kezdtük, ahol Till Attila , Kismocsok és Rita beszéltek a valóságshowk utólagos hatásairól. Ezután a nap fénypontja következett : az angol LAMB zenekar . Persze az isméttelt felhőszakadás miatt a dolog évezeti értéke messze volt attól mint amit nyújthattak volna , mondjuk este 9-kor.Ezután a Sziget eddigi leghangosabb koncertjét adta a Sziámi (mi épp vacsoráztunk - lásd eszünk-iszunk rovat).Majd az következett ami miatt 22:15 kor kiábrándultan elhagytam mára a fesztivál területét. A már rég nagymama korba lépett Patti (nem a fotósokank zenélek) Smith lépett a színpadra Nem értem hogy ezt miért kellett tenni? A Lamb sokkal pörgősebb zenét játszik.Akkor miért ez a vénember-rock-country-anyóka adja az esti fő koncertet? Na majd holnap zúzunk..A nap mottója : Ooh, I've been dirt and I don't care (Mocskos voltam , de nem érdekel) - Iggy Pop

08.01 Ko(s)zmix a házban

Kisütött a nap megtelt a sziget. Nemcsak látogatóval, hanem nemzetközi sztárral is a napi program első része az Asian Dub Foundation sajtótájékoztatója volt, ahol is az újonnan felkapott indiai zenéktől a világpolitikán át az internetes zene terjedéséig sok mindenről szó volt. A Dreadzone kemény ütemei alatt kezdődött a mai tánc. Majd az ADF folytatta a talpalávaló szolgáltatását. A Morcheeba igen rövid foto-session ja után a hazai elektronikus zene fenegyerekei - a Neo - lépett a nagyszínpadra. Majd másfél óra tánc után több mint 3/4 óra átállással megkezdte a Szigetet ismételten megtöltő Morcheeba az esti szeánszot. Mivel annyira nem kedvelem őket egy kisebb sétát tettem a tömegben majd fél 12 magasságában a Durex-Táncdalfesztivál sátorban a vízespóló verseny végére érkeztem meg. Azt hittem lemaradok a lényegről, de tévedtem...Csonka Pici dalestje teljesen feldobott. Utána már csak mosolyogni tudtam.15 perc Pici után a Pop színpadon Jamie Wichester és Hrutka Robiékat néztem egy rövid ideig aztán a Wan2 felé vettem az irányt ahol elkaptam a Rémember utolsó 3 számát. Majd az Angliából érkezett SENSER-t néztem majdnem végig, ami igen zúzósra sikeredett. Ezután jött a Kozmix újra a Pop színpadon. Élő koncertnek volt meghirdetve így a srácok nagyon készültek , de ma koncert közben többször megállt a hang.Mint később kiderült a sok Elektronikus hangszer nem kapott elegendő áramot. Így aztán a minimálisan szükséges hangszerekkel elénekeltek néhány Depeche Mode és egyéb feldolgozás számot. Ezért Big Respect Lalának és HoZsónak, mert vállalták a megmérettetést, és nem hagyták félbe a megkezdett koncertet.

08.02 Félidő

Korán érkeztem mert a jövő Uhrin Benedekje, azaz Fekete Pákó (kislány a 'budzsidra' vigyázz) lépett először a Szigeten színpada. Minthogy a sziget vezetősége is itt volt, nem hagyhattam ki. Az egyik képen még Új Péter (Index) is a közönség sorai között látható. A nagy izzadás után, a tavaly már egyszer itt járt (Góth-kiscsajok kedvence) The 69 Eyes kezdte a Nagyszínpad programját. Mivel marhára nem érdekelt, átmentem a Magic Mirrorba ahol Michelle Wild, Maya Gold, Kovi és Csoki beszéltek a pornószakma titkairól. Időközben túl sokan lettek a sátorban, így innen is továbbálltam és a Globus-Ketchup paradicsomdobáló versenyt látogattam meg (kicsit paráztam, mert világos nadrág volt rajtam). Ha így vesszük át a dolgokat külföldről, akkor jövőre talán még bikafuttatás is lesz. Panjabi MC mind a két számát hallottam (legalább háromszor a délután folyamán)ezért inkább a Moloko sajtótájékoztatóra mentem - értelme nem sok volt, mert Roisin nem jött el. Vacsorához ültem le részletek a gasztro rovatban. A Kispál és a Borz szintén nem nyerte el a tetszésemet ezért, elsétáltam a Metál sátorhoz a Black Out-ra. Sajnos az ezt követő Apocalyptica alatt nem lehetett fotózni ezért visszaindultam a már akkor is tömött sátorból a nagyszínpad felé. Mivel szembejött 15000!!! ember ez a művelet több mint fél órámba került (az oda út csak 8 perc). Moloko hallgatás alatt pihentettem a lábaimat utána kicsi Emil.Rulez. A Color Star végére értem a WAN2 sátorhoz majd a Zion Train vitt el a zenevonaton Jamajikába. Végül Varga Zsuzinál fejeztem be a napi programot.

08.03 Holtpont

Most esek át rajta, úgyhogy csak fél szavakban :
- Earth Wind & Fire experience, a hagyomásnyos soul és funk elemek ... miért nem az egész EW&F jött???
- Wan2 hagyományőrző léggitár verseny, sok jó nóta amatőr előadásban
- hétköznaPI CSAlódások, 10 perc alatt kiakadtam a balos Punk-tól.
- De Phazz, én unatkoztam alatta mégis sokan nézték.
- Heaven Street Seven, az este legjobb koncertje ... persze elfogult vagyok velük szemben, de akkor is.
- Fun Loving Criminals, funk-rock de hangosan. Igazából háttérzenének alkalmasabb, mint mainstream-nek.
- Bëlga, MAGYAR NEMZETI HIP-HOP robbanás a WAN2 sátorban.
- Saian Supa Crew, Francia freestyle.Akkora siker hogy időjárási anomália állt elő: eső esett a sátorban

08.04 Brutál Boysz

Kemény nap a hatodik. Mind a felhozatal mid pedig az izmaim olyanok, mint a beton (Az a fajta, amelyikkel a kifutópályákat építik). Igaz ugyan, hogy egy reggie csapat nyitotta a nagyszínpad programját - Sly and Robbie feat.Michael Rose, de egyre durvább zenék jöttek. Előbb a crossover H-Blockx majd a hazai népfront (minden keményzene rajongót egyesítő) zenekar a Tankcsapda és végül az "úgynevezett" sztárcsapat a lassan nagyapai korba lépő Slayer. Hiba lenne azonban azt gondolni hogy nincs más lehetőség ilyenkor a Szigeten. H-Blockx helyett a Fibula & The Brutal Boys (Rémember némi kiegészítéssel, mint például Jamie Winchester és Szűcs HS7 Krisztián), vagy Slayer helyett Balkan fanatiK (melyben Fibula újra színpadra lép csak most We are the f*ckers). Ezután az RTL Klub reggeli műsorvezetője, az eredetileg énekléssel foglalkozó Novák Péter vezette, Kimnowak koncertjébe hallgattam bele, majd kicsit vegyültem a haverokkal a Bahnhoff-nál. Végül a napomat egy kis felszabadító reggie partival zártam a Ladánybene 27 elővezetésében.
És most jön a beígért kiosztás.
No1. Ezúton küldenék egy nagy rakás sz@rt a Supernem zenekar menedzserének, aki nem akarta engedni, hogy fotózzam a zenekart, egészen pontosan a képekért jogdíjat követelt. Minden tiszteletem a zenekaré, amely a saját műfajában nagyon jó, de az atrocitás nem maradhat megtorlatlanul.(a banda képeit kitakartam). Véleményem szerint az ilyen emberek miatt, lesz egy zenekarnak rossz híre, függetlenül attól, hogy maga a zene milyen. Nem is beszélve arról, hogy egy egylemezes zenekar örülhetne, ha őket fényképezem és nem az épen nagyszínpadon játszó Tankcsapdát.
No2. A Slayer-t is üdvözöltetem, mert OK, hogy csak 15 fotós mehet be a koncert elején, de ilyenkor nem illik a 20:00-ra meghirdetett sajtótájékoztatót 20:30-kor lemondani.

08.05 A végén a legjava

Mindig a végére kell hagyni a legjobb falatot - tanította anyám kölökkoromban. Úgy tűnik ezt a Sziget szervezői is megtanulták hiszen az utolsó napra olyan koncerteket tartogattak hogy szinte elállt a lélegzetem. Azt már lehetett ugyan sejteni hogy a visszalépett Goldfrapp helyett az utolsó pillanatban előkapott Voodoo Glow Skull nem lesz egy nagy eresztés ezért inkább kedves ismerősömet Krisztiánt látogattam meg, aki a Fish! nevű zenekarával lépett fel a Wan2 színpadon. Ezek után a nap legviccesebb bandáját a NEFOGAZZ -t néztem meg, melyet ne keressünk semmilyen rádióban, mert dalaik nem igazán rádióbarát stílusban szólnak az élet olyan egyszerű dolgairól, mint a lábszag vagy a plázacicák. Fél nyolc magasságában beindult a nagyüzem. Az Anima Sound System rövid spanyol turné után bizonyította, hogy állócsillag a magyar popzene egén. Viszont utánuk majd másfél órás kényszerpihenő következett, amíg a színre lépett az est igazi sztárja a Massive Attack. A látvány leírhatatlan de azért megpróbálkozok vele. Egy óriás kivetítőn számok adatok futottak az amerikai fegyverkezésről, a kipusztított erdőterületek nagyságáról, ezután egy virtuális utazás útvonalát követhettük végig a zenekar egyik legismertebb száma a Karmacoma alatt. Az Unfinished Sypmathy megszólalásakor a nagyrét egy óriási táncteremmé vált. Külön érdekesség volt számomra hogy a kivetítés végig MAGYAR nyelven volt olvasható köszönjük 3D. A 12 tagú zenekar 1óra 10 perc után hagyta el a nagyszínpadot. Rohantam a Wan2-hoz hogy a Szlovén Laibach együttest ki ne hagyjam. Az indusztriális zene koronázatlan királyai színházi előadás látványával vetekedő koncertet adtak a most megjelent WAT album dalaiból. Ezután kis futás a Pop színpadhoz a Unique szigetzáró bulijára. Gabi most is jól nézett ki, a zene most is jól szólt (ez nem hakni, hanem élő koncert volt). Majd a napomat a ismét a Wan2-hoz érkezve zártam, a Strong Deformity zúzásával.